Din kundvagn
Inga produkter ligger i kundvagnen.
Pris: 0kr
Innehåll
Din kundvagn är tom!
Sök produkt
Produkter
Recept

Chilaquiles horneados

Chilaquiles horneados

INGREDIENSER
500g Chips de nacho o tostadas
1 Lata de tomatillo verde
4 Chiles verdes
2 Dientes de ajo
1/2 Cebolla blanca
2 Cucharaditas de cilantro picado
2 Pechugas de pollo
Sal
1 Taza de queso rallado

FÖRBEREDELSE

  • Koka kycklingen.
  • Koka tomatillos, lök, vitlök och chili i samma vatten som du har redan kokat kycklingen.
  • Blanda de kokta grönsaker och tillsätt koriander och lite salt, tillsätt vatten lite i taget med en sked tills en tjock men ändå flytande konsistens bildas, tillsätt salt lite i taget så du blent det och prova det tills det smakar bra.
  • Värm ugnen till 250 g.
  • Strimla kycklingen.
  • I en glas bakplåt sätta ett lager av nacho chips eller hackad majs tostadas, lägga till några kycklingbitar, lägg sedan till ytterligare ett lager av flis och sedan mer kyckling och så vidare.
  • Häll såsen i glaset bakplåt över nacho chips eller toastadas och kycklingen.
  • Sprid osten på toppen av din mix över glas bakplåt.
  • Sätt glas bakplåt med blandningen i ugnen i ca 10 minuter eller tills osten smält och liten brynt.
  • Servera och njut med några bönröra av bruna bönor.

Chipotle lax

Chipotle lax

         INGREDIENSER

2 msk farinsocker
3 msk chipotle sås
4/1 tesked salt
4 laxfiléer (4x170g)
2 msk hackad grön lök


FÖRBEREDELSE

  • Värm ugnen till 300 grader.
  • Rör ihop det farinsockeret, chipotle såsen och saltet i en liten skål.
  • Täck en plåt med folie och placera fisken på bakplåten och pensla på såsen.
  • In i ungen på 300 grader i ca 13 minuter. Strö på lök före servering.

 

Majstortilla RECEPT (använd MASECA majsmjöl för att baka tortillas)

INGREDIENSER:

  - Majsmjöl fö att göra tortillabröd
  - Tillsätt endast vatten och salt

  TILLAGNING

  •   Blanda 5 dl majsmjöl, ¼ tsk salt och 3 dl vatten. Knåda degen väl under ca 2 min tills en mjuk massa. Om degen känns torr, tillsätt mer vatten (1 msk i taget).
  • Låt degen vila. Dela degen i 16 lika stora bollar. Täck med en fuktig handduk så att degen håller sig fuktig. Lägg en boll mellan två bitar plast (går bra att klippa till från en plastpåse). Kavla ut bollen när den ligger mellan plasten, eller använd en tortillapress. Tortillan ska mäta ca 15 cm i diameter.
  • Värm en stekpanna eller elektrisk  platta på hög eller mellanhög värme. Tillaga en tortilla i taget under ca 50 sek per sida. Linda in de färdiga tortillabröden i en handduk så att de håller sig varma.
  • Torkade och stekta i olja kan de ätas som en hård smörgås (”Tostada”) med olika pålägg som t ex bönröra, creme fraiche, kaktsusallad och såser.

 

Majs och ¨Poblano¨ chili soppa
               
INGREDIENSER (för 4 portioner)

½ kopp majs
1 tsk majsolja
¼ lök, fint tärnade
1 burk Carey poblano chili skivade
½ stick smör
200 gr tomater
½ medium lök
1 L kyclkingbuljong
150 gr gratängost
150 gr grädde

FÖRBEREDELSE

  • I en stek panna, värm hälften av smöret och oljan, tillsätt lök och stek. Omedelbart efter, tillsätt            poblano  strips och majs och fortsätta matlagning i 2 minuter.
  • För att göra buljongen, skär tomat och lök i stora bitar. I en separat stor kastrull, stek dem med resterande smör och tillsätt kycklingbuljong. Värm och låt den tjocknar något. Kombinera paprika och majs blandning av buljongen och vänta tills majs är kokt till toppen (buljongen bör vara tjock). Tillsätt osten och låt det smälta. Lägg slutligen i grädden och ta bort soppan från spisen. Servera, mums!

Quesadilla med zucchiniblomma

INGREDIENSER (för 6 portioner)

6 st. majs eller vete-tortillas
1 burk zucchiniblomma
chili
200 gr. gratängost
1/2 st. lök
1 tsk rapsolja

FÖRBEREDELSE

  • I en stek panna, värm oljan, tillsätt lök och stek. Omedelbart efter, tillsätt zucchiniblomman , chilin och smaksätt med salt, fortsätta matlagning i 4 minuter. 
  • Lägg sedan allt i en tortilla och tillsätt gratängost, vik sedan tortillan och värm den i en torr stek panna till osten smälter och tortillan börjar ta färg.

Enchilada Sås (Av:  Pernilla Edouart)

INGREDIENSER

10 - 12 Chile Ancho
2 Vitlöksklyfta
Salt
Vatten
Salt

FÖRBEREDELSE

  • Koka 10 - 12 Chile Ancho tillsammans med en vitlöksklyfta tills de mjuknar och stjälken lossnar.
  • Häll av vattnet och ta bort stjälkarna.  Lägg pepparfrukterna i en mixer tillsammans med vitlöken och en tsk salt.  Täck med vatten så mycket att det inte kommer att rinna över.  Mixa detta i 5 minuter.  Såsen ska vara slät.  När den är färdigmixad så silas såsen försiktigt så det gryniga inte kommer med.  Några stänk av oregano i såsen förstärker smaken.
  • Nu har du en sås att göra enchiladas eller mycket annat. 




Språk / Valuta
Swedish  English  Spanish 
Priser visas Inkl. moms
Nyhetsbrev
Aktuellt just nu
Sås 3 chilli TAQUERA ... En real mexikansk sås - En av våra favoriter för TACOS
37kr
Poblano Chili (skivad... Poblano Chile tunna remsor skärs på detta sätt för ...
40kr
Set av 5 Såser - La C... Mexikansk Röd Sås, Grön Sås, Ranchera Sås, Arriera ...
168kr
Salsa Taquera 210g Den har såsen kan inte saknas vid din skafferi om d...
23kr
Populärt / Nytt
Reklam
Copyright © RealMexican