Din kundvagn
Inga produkter ligger i kundvagnen.
Pris: 0kr
Innehåll
Din kundvagn är tom!
Sök produkt
Produkter
Recept



  1. Majstortilla RECEPT (använd MASECA majsmjöl för att baka tortillas)

    MAJSMJÖL FÖR ATT GÖRA TORTILLABRÖD
    tillsätt endast vatten och salt

    TILLAGNING
    Blanda 5 dl majsmjöl, ¼ tsk salt och 3 dl vatten. Knåda degen väl under
    ca 2 min tills en mjuk massa. Om degen känns torr, tillsätt mer vatten.
    (1 msk i taget) Låt degen vila. Dela degen i 16 lika stora bollar. Täck med en fuktig handduk så att degen bibehålls fuktig. Lägg en boll mellan två bitar plast (går bra att klippa till från en plastpåse). Kavla ut bollen när den ligger mellan plasten, eller använd en tortillapress. Tortillan ska mäta ca 15 cm i diameter. Värm en stekpanna eller elektrisk platta på hög eller mellanhög värme. Tillaga en tortilla i taget under ca 50 sek per sida. Linda in de färdiga tortillabröden i en handduk så att de behålls varma. Torkade och stekta i olja kan de ätas som en hård smörgås (”Tostada”) med olika pålägg som t ex bönröra, creme fraiche, kaktsusallad och såser.
 
2. Majs och poblano soppa
               
Ingredienser (för 4 portioner)

½ kopp majs
1 tsk majsolja
¼ lök, fint tärnade
1 burk Carey poblano chili skivade
½ stick smör
200 gr tomater
½ medium lök
1 L kyclkingbuljong
150 gr gratängost
150 gr grädde

FÖRBEREDELSE

I en stek panna, värm hälften av smöret och oljan, tillsätt lök och stek. Omedelbart efter, tillsätt            poblano  strips och majs och fortsätta matlagning i 2 minuter.

För att göra buljongen, skär tomat och lök i stora bitar. I en separat stor kastrull, stek dem med resterande smör och tillsätt kycklingbuljong. Värm och låt den tjocknar något. Kombinera paprika och majs blandning av buljongen och vänta tills majs är kokt till toppen (buljongen bör vara tjock). Tillsätt osten och låt det smälta. Lägg slutligen i grädden och ta bort soppan från spisen. Servera, mums!


3. Quesadilla med zucchiniblomma

Ingredienser (för 6 portioner)

6 st. majs eller vete-tortillas
1 burk zucchiniblomma
chili
200 gr. gratängost
1/2 st. lök
1 tsk rapsolja


FÖRBEREDELSE

I en stek panna, värm oljan, tillsätt lök och stek. Omedelbart efter, tillsätt zucchiniblomman , chilin och smaksätt med salt, fortsätta matlagning i 4 minuter. 

Lägg sedan allt i en tortilla och tillsätt gratängost, vik sedan tortillan och värm den i en torr stek panna till osten smälter och tortillan börjar ta färg.


4. Enchilada Sås (Av:  Pernilla Edouart)
Koka 10 - 12 Chile Ancho tillsammans med en vitlöksklyfta tills de mjuknar och stjälken lossnar.

Häll av vattnet och ta bort stjälkarna.  Lägg pepparfrukterna i en mixer tillsammans med vitlöken och en tsk salt.  Täck med vatten så mycket att det inte kommer att rinna över.  Mixa detta i 5 minuter.  Såsen ska vara slät.  När den är färdigmixad så silas såsen försiktigt så det gryniga inte kommer med.  Några stänk av oregano i såsen förstärker smaken.

Nu har du en sås att göra enchiladas eller mycket annat.






Språk / Valuta
Swedish  English  Danish 
Priser visas Inkl. moms
Nyhetsbrev
Aktuellt just nu
Set av 5 såser från ... För dig som gillar att ha olika såser som tillbehör...
168kr
Grön Enchilada Sås 42... En "ready to serve" (klart att använda) sås för din...
35kr
Salsa Taquera 210g Den har såsen kan inte saknas vid din skafferi om d...
23kr
LA SIERRA - Brun bönr... Frijoles refritos - refried beans" är något överkok...
22kr
34kr 
Pelón Pelo Rico 35g Pelón Pelo Rico är en populär tamarind smaksatt god...
5kr
14kr 
Populärt / Nytt
Reklam
Copyright © RealMexican